11e radiomarathon Zwartwaterland Helpt; Kind zijn, hart nodig!

Stichting Zwartwaterland Helpt gaat van 21, 22 en 23 december weer 65 uur radio maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die ziek zijn. Dit jaar draaien de radiomakers muziek voor Stichting Hartenkind. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Jaarlijks worden er in Nederland 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Dit komt neer op 4 kinderen per dag. Ongeveer twee derde van deze kinderen moet vlak na hun geboorte een openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te overleven. Per jaar overlijden er 150 kinderen aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking.

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.
Stichting Zwartewaterland Helpt wil ze daarbij natuurlijk helpen. Om deze doelstellingen te bereiken hebben wij jullie hulp hard nodig. Dus heb je een goed idee om geld in te zamelen voor deze kinderen of wil je tijdens de radiomarathon helpen als vrijwilliger? Meld je dan nu aan via info@zwartewaterlandhelpt.nl.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws over de actie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volgens ons via facebook, twitter en instagram.