15e editie radiomarathon Zwartewaterland Helpt van start gegaan

HASSELT- Vanmorgen is de radiomarathon van Zwartewaterland Helpt weer van start gegaan.  Op 21, 22 en 23 december wordt voor de 15e keer 65 uur non-stop radio gemaakt vanuit een tijdelijke studio in Onder de Luifel in Hasselt. De opbrengst van deze editie gaat naar stichting Happy Holiday.

In aanloop naar de radiomarathon, die vanmorgen om 07:00 is gestart, werden er al verschillende acties gehouden. Zo was er afgelopen zaterdag een fietsmarathon in Eetcafe de Compagnie, leverde het Goede doelen Toernooi van Tennisclub Hasselt al een prachtig bedrag op en verkochten Erik Poetsma en Sanne Snoek heerlijke chocozoenen bij de Jumbo.

De opbrengst van de marathon gaat dit keer naar Stichting Happy Holiday. Zij organiseren in Hotel IJsselvliedt in Wezep vakanties voor gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig of terminaal ziek zijn. Gezinnen waarvan de zorg voor het zieke gezinslid zo complex is dat dit niet zomaar op elke vakantiebestemming uitgevoerd kan worden. Gezinnen die door de hoge zorgkosten geen geld hebben om op vakantie te gaan. Gezinnen waarvan het zieke gezinslid 24/7 zorg nodig heeft waardoor tot rust komen op vakantie niet mogelijk is. Gezinnen waarvan de toekomst samen onzeker is.

Stichting Happy Holiday helpt deze gezinnen om samen op vakantie te gaan. Een vakantie waar iedereen evenveel van kan genieten. Een vakantie waar het ziek zijn even op de laatste plaats komt en waar evenveel aandacht is voor de gezonde gezinsleden als voor de zieken. Een vakantie waar de ouder/verzorgers tot rust kunnen komen, omdat een deskundige vrijwilliger 24/7 de zorgtaken overneemt. Een vakantie die voor sommige gezinnen hun laatste vakantie samen is.

Help ons mee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze prachtige stichting. Vraag een plaatje aan, doneer, doe mee met een van de acties, kom langs in de tijdelijke studio in Onder de Luifel of doe een bod op de veilingtafel. Samen kunnen we het verschil maken.

Zoals altijd kun je luisteren naar de radiomarathon op de radio via FM 107.3 (gemeente Zwartewaterland) en FM 93.0 (Regio Meppel). Kijk mee via de televisie op Ziggo kanaal 40 of 42, KPN/Telfort kanaal 1362 of 1387, T-Mobile kanaal 779, Caiway kanaal 12, Solcon kanaal 787 of via de online streaming.

Kijk voor het volledige programma, alle acties en meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons via Facebook of Instragram.