Ambassadeurs Silvan en Sepp organiseren sponsorloop

ZWARTEWATERLAND-  De Hasselter vrienden Silvan en Sepp, ambassadeurs van Zwartewaterland Helpt, organiseren in december een sponsorloop voor de basisschooljeugd van Zwartewaterland. De opbrengst gaat naar de Stichting Kind en Brandwond.

Silvan en Sepp zetten zich al jaren in voor Zwartewaterland Helpt en het daaraan gekoppelde goede doel. Vorig jaar bereikten de mannen een absoluut record door maar liefst € 5.600,- onder barre omstandigheden bij elkaar te fietsen voor de Stichting Energy4All. Een meer dan verdienstelijke opbrengst, wat uiteindelijke resulteerde in het jeugdambassadeurschap van de heren. Een titel die ze sinds de afgelopen spinningmarathon mogen dragen en waar ze nog steeds heel trots op zijn.

Dit jaar hadden de vrienden, bijgestaan door hun moeders, weer volop ideeën. Maar hoe kun je zo’n mega-prestatie als de vorige editie verbeteren? Al snel hadden de vrienden het idee opgepakt om het dit jaar niet alleen te doen, maar het liefst bijgestaan door veel, heel veel andere basisschooljeugd.

Daarom doen de jeugdambassadeurs van Zwartewaterland Helpt een oproep voor een sponsorloop, aan iedereen die op een basisschool in Zwartewaterland zit. Om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen hebben Silvan en Sepp het voor elkaar gekregen dat deelnemers in alle kernen van Zwartewaterland mee kunnen lopen. Zo kun je in Genemuiden terecht op woensdagmiddag 18 december bij Sportclub Genemuiden en op zaterdagmiddag 21 december bij Desz en Olympia ’28 in respectievelijk Zwartsluis en Hasselt. De aanvang is vanaf 13:00.

Sportieve en/of enthousiaste basisschoolkinderen worden uitgedaagd om, samen met (school)vrienden en vriendinnen, zoveel mogelijk rondjes op de genoemde voetbalvelden te lopen. De organisatie zorgt voor drinken, (opzwepende)muziek en voorafgaand aan de prestatie een warming up om de spieren wat los te maken. Natuurlijk hopen Silvan en Sepp dat er naast heel veel deelnemers ook familie en vrienden komen aanmoedigen en sponsoren. Vanuit Stichting Kind en Brandwond is zelfs al toegezegd dat er een bekende Nederlander langs komt voor nog meer support.

Wie zin heeft om mee te lopen, of graag iets voor een goed doel wil doen, wordt verzocht om zich, voor 13 december op te geven op de website; www.seppensilvan.nl. Hier vind je een opgaveformulier en een sponsorformulier, waarmee je makkelijk op zoek kan naar sponsoren die je met een eenmalige bijdrage willen sponsoren. Natuurlijk is het op de website ook mogelijke om Silvan en Sepp zelf te sponsoren.

Het ingezamelde geld komt geheel ten goed aan de stichting Kind en Brandwond. Silvan: “Deze stichting organiseert vakantieweken speciaal voor kinderen, tieners en jongeren met brandwonden. Deze kinderen hebben iets heel vervelends meegemaakt en worden daarom veel nagekeken en aangestaard. Dan is het heel fijn om met anderen kinderen bij elkaar te zijn en te vergeten dat je ernstige brandwonden hebt.” Sepp vult zijn maatje aan: “Het is nooit fijn als je naar het ziekenhuis moet, laat staan dat je littekens voor altijd zichtbaar blijven ……….daar wil ik als kind niet aan denken.”

Zaterdag 21 december hopen ze aan het eind van de middag, de bedoeling is tegen 16:00, opnieuw een prachtig bedrag te kunnen overhandigen in horecacentrum Onder de Luifel in de Hasselt. Op dat moment is de non-stop radiomarathon volop bezig en zal het resultaat live uitgezonden worden. We hopen natuurlijk dat jullie deze helden gaan helpen door mee te doen. Dus geef je op voor deze, hopelijk grootse, sponsorloop en steun stichting Kind en Brandwond.