Bekendmaking Eindbedrag – Zwartewaterland Helpt voor ‘Kind & Brandwond’

Gemeente Zwartewaterland – Zwartewaterland Helpt heeft met deze editie van de radiomarathon geld ingezameld voor Stichting Kind en Brandwond. Op zaterdagavond 7 maart a.s. wordt bekend gemaakt hoeveel dit uiteindelijk geworden is.

Veel kinderen met brandwonden hebben niet alleen pijn door hun verwondingen, maar hebben ook pijn omdat ze weten dat ze nooit meer zo worden als ze vroeger waren. Naast deze ondraaglijke pijn weten ze dat ze voor altijd getekend zijn. Eigenlijk hebben deze kinderen levenslang. Stichting Kind & Brandwond heeft als missie om deze kinderen met brandwonden te helpen hun littekens te accepteren, verpakt in onbezorgd plezier. Dit doen zij onder andere door middel van het organiseren van vakantieweken. Een week waarin kinderen zich niet meer die ene met die littekens voelen. Maar waarin ze samen kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt om zo weer sterker te worden.

De 13e editie van de radiomarathon heeft een mooi bedrag opgeleverd voor stichting Kind en Brandwond. In de finaleshow van de radiomarathon, afgelopen december werd een voorlopige tussenstand van bijna 25.000 euro kenbaar gemaakt. Daarna ging het verder met de Spinningmarathon Zwartewaterlandhelpt op 11 januari en op 24 en 25 januari het Benefietfestival Hasselt. Ook deze acties waren succesvol en brachten een mooi bedrag op.

Maar natuurlijk willen we dit bedrag ook daadwerkelijk aan Stichting Kind en Brandwond overhandigen. Dit doen we tijdens een speciale uitzending van 20:00 tot 22:00, welke op de website van Zwartewaterland Helpt te bekijken is. Hierin blikken Johan van Dijk en Henk-Jan Overmars, samen met heel veel vrijwilligers, bedrijven, clubs en verenigingen, terug op de vele acties.

Om 22:00 zal het uiteindelijke bedrag wat deze editie is ingezameld bekend gemaakt worden. Dus stem af op www.zwartewaterlandhelpt.nl om via de livestream deze bijzondere bekendmaking te volgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen bij Onder de luifel Hasselt. Na de bekendmaking om 22.00 uur is er een feestavond en kan er tot in de kleine uurtjes gefeest worden om deze uitslag te vieren.