Benefietfestival in Hasselt voor het eerst meerdaags

HASSELT – Voor de vierde keer wordt vrijdag 25 en zaterdag 26 januari het benefietfestival georganiseerd in de Music Hall Hasselt aan de Van Haersoltelaan 11. De opbrengst gaat naar ‘Zwartewaterland Helpt’.

Met haar jaarlijkse radiomarathon heeft deze stichting eind december geld ingezameld voor stichting ‘Energy4All’, dat zet zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden.

Voor het eerst is het benefietfestival een meerdaags evenement en wordt op vrijdagavond afgetrapt met een slagwerkconcert door de jeugd van Drumband Hasselts Fanfare. Tussen 20.00 en 21.00 uur laten zowel de opstap- als de jeugddrumband onder leiding van instructrice Henrike Palland het publiek horen wat zij muzikaal in hun mars hebben. Entree voor deze avond bedraagt 2,50 euro.

Op zaterdagavond staan twee bands uit de regio op het podium: Take7 en Mellifluous. Take7 is geen onbekende. Afgelopen zomer speelde de groep bijvoorbeeld tijdens de Donderdag Meppeldag. Deze zeskoppige band uit Meppel brengt een mix van pop, rock, disco en soul.

Mellifluous (wat ‘a sound that is sweet and smooth, pleasing to hear’ betekent) opent deze avond. “Een nieuw geformeerde band uit Sint Jansklooster, samengesteld uit ervaren muzikanten die weten hoe ze hun muziek moeten overbrengen”, aldus de organisatie. “In de oefenruimte hebben zich zich ouderwetse rock eigengemaakt, wat zij deels akoestisch zullen brengen. Wij zijn trots deze band te mogen verwelkomen voor hun ‘eerste’ optreden en zijn er zeker van dat zij hun ‘mannetje staan’ op het podium.”

DJ Tom uit Hasselt verzorgt, voordat de bands het podium opgaan en in de pauze tussen beide groepen, de muziek. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur. De entree is gratis. “De organisatie kijkt uit naar een mooi festival en vertrouwt er met bovenstaand programma op dat er voor Hasselt een mooi evenement wordt neergezet. Zij hoopt na dit muzikale weekend een flink bedrag te kunnen schenken aan ‘Zwartewaterland Helpt’ en ‘Energy4All’.”