Benefietfestival levert €2.237,45 op voor Zwartewaterland Helpt

In een mooi verlichte Music Hall begon het Benefietfestival vrijdagavond met een concert door de jeugdleden van Hasselts Fanfare. Blazers en slagwerkers werkten deze avond samen en zetten een gevarieerd programma neer, waarin de opstap- en jeugddrumband en het jeugdorkest naast eigen muziekstukken ook gezamenlijke (pop)nummers speelden.


De countrymiddag op zaterdag was een nieuw onderdeel van het festival. Bands Diversion en The Black River Country Club verzorgden live countrymuziek. The Black River Dancers van dansstudio Schaapman verleenden hieraan hun medewerking en dansten enthousiast mee op de gespeelde muziek.


’s Avonds was het aan DJ Tom Zwitser en de bands Shadowplay en Take7 om het festival af te sluiten. DJ Tom bracht de sfeer terug in de zaal en Shadowplay nam dit over met hun classic rock covers. Hierna was het podium voor Take7. In een inmiddels volle zaal maakten zij er met hun mix van pop, rock, disco en soul echt een feest van, compleet met confettikanonnen en vuurwerk.


De organisatie kijkt na een intensief weekend terug op een mooi festival, dat ook dit jaar weer groter groeide dan voorgaande edities. Met dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen; licht en geluid, muzikanten, dansers, vrijwilligers en sponsoren.


Met gepaste trots werd dinsdagavond voor de ogen van de vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt het bedrag van €2.237,45 op de cheque geschreven en daarmee aan hen overgedragen voor stichting Kind en Brandwond. Hierbij werd de belofte gedaan dat het laatste weekend van januari ook volgend jaar in het teken zal staan van het Benefietfestival.