Cheque-regen tijdens Ladies on Air

HASSELT – De uitzending van Ladies on Air vanmiddag werd er een uit duizenden. Van te voren hadden de dames nooit kunnen dromen hoeveel geld er tijdens die twee uur binnen zou komen. Niels en Jos, René van der Vecht en Silvan en Sepp Allemaal kwamen ze met een cheque waar iedereen stil van werd.

De familie Buter begon twee weken geleden op een zondag met een flessenactie. Zoontje Niels van 6 en zijn tweelingzusjes van 1,5 jaar oud hebben een stofwisselingsziekte. Niels vroeg zich af of de doktoren ook een medicijn voor hem zouden maken als hij centjes zou verdienen voor Energy4All. De familie deed een oproepje op Facebook met de gedachte dat ze 100 euro of misschien wel 200 euro konden inzamelen. Dat werden er uiteindelijk €4.050,-! Het bericht werd massaal gedeeld en heel Zwartewaterland ging aan de bak. En wat een resultaat!

Rene van der Vecht had ook een idee. Hardlopend door het buitengebied van Hasselt collecteren. Maar liefst 21 kilometer liep hij met een collectebus in zijn hand langs ongeveer 80 huizen. Met ondersteuning van zijn verloofde Marleen, familie die hem onderweg stond aan te moedigen en vrienden die een stuk met hem meeliepen haalde hij €1.350,- op.

En dan waren er nog Sepp en Silvan. Twee jongens van 10 en 11. Afgelopen zomer bedachten de twee om 180 kilometer te gaan fietsen door de Hanzesteden. Er werd uren getraind om de tocht aan te kunnen. En wat hadden ze het zwaar. Het weer zat alles behalve mee en de jongens waren soms in tranen, maar gaven niet op. Met hulp van hun vaders die de hele tocht met ze mee hebben gefietst en de geweldige ondersteuning van hun moeders die ze geen seconden uit het oog verloren is het ze gelukt. Onder begeleiding van Zwartewaterland Helpt ambassadeur Anna van de Breggen  en een brandweerescorte met loeiende sirenes kwamen ze aan bij de studio. Zelf hadden ze geen idee wat ze hadden opgehaald. Vol trots overhandigen ze aan Jochem van Gelder een cheque van maar liefst €5.362,-.

Lieve Niels, Jos, Rene, Sepp en Silvan wat zijn jullie een kanjers en wat zijn wij ongelofelijk trots op jullie. Namens Energy4All dank je wel!