Driedaagse radiomarathon voor Stichting Energy4All bijna van start

ZWARTEWATERLAND- Nog twee dagen en dan gaat de jaarlijkse radiomarathon van Stichting Zwartewaterland Helpt weer van start. Met de inmiddels bekende woorden “Dit is de radiomarathon van Zwartewaterland Helpt”, geven Rene de Jonge en Daniell Middelveld donderdag om 07:00 het startsein voor drie dagen knallen voor het goede doel: Energy4All.

Voor de twaalfde keer op rij is in Onder de Luifel in Hasselt een deel van het café omgebouwd tot professionele radiostudio. Drie dagen lang staat alles in het teken van kinderen met een stofwisselingsziekte. Een verschrikkelijke ziekte waarvoor tot op de dag van vandaag nog geen medicijn is. Onacceptabel. En dus doen de vele vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt er van 20 t/m 22 december alles aan om weer een stapje dichterbij dat medicijn te komen. De radiomarathon is te beluisteren via Kabel 104.1, FM1 107.3, via de livestream op zwartewaterlandhelpt.nl en dit jaar voor het eerst ook op kanaal 45 bij Ziggo (Salland1).

Rondom de uitzending zijn dit jaar een aantal bijzondere acties. Zo is Zwartewaterland al dagen massaal flessen aan het inzamelen voor de broertjes Niels en Jos. Niels en zijn twee zusjes hebben een stofwisselingsziekte. Zaterdag komt de familie het opgehaalde statiegeld overhandigen aan ambassadeur Jochem van Gelder. Ook de inmiddels tienjarige Silvan en Sepp zijn er dit jaar weer bij. Op vrijdagochtend beginnen de jongens aan een fietstocht van maar liefst 180 kilometer door de Hanzesteden. Ze hopen zaterdag rond 16:00 hun fietstocht te beëindigen aan de kade bij de studio. Daar wacht ambassadeur Jochem van Gelder hen op. Rond deze tijd hoopt ook René van der Vecht te finishen na een halve marathon door het buitengebied van Zwartewaterland. Met een collectebus in zijn hand gaat hij hardlopend collecteren bij maar liefst 70 huizen.

Naast deze bijzondere acties is er in Hasselt de komende dagen weer van alles te doen. Zo is er op woensdag een badminton kersttoernooi in sporthal de Prinsenhof en begint op donderdagavond om 20:00 de Bingo in Onder de Luifel. Op vrijdagavond is er in zwembad de Bestevaer een zwemdisco, in Eetcafé de Compagnie een Speciaalbier Proeverij en in Onder de Luifel een Pubquiz. Op de laatste dag van de radiomarathon begint om 10:00 de biljartmarathon, kun je vanaf de kade meerijden met de brandweer en gaat op tennispark de Vlegel om 16:00 de tennismarathon van start. In de avond kun je tegen betaling in café Ad’vundum je favoriete muziek draaien tijdens Request4All. De radiomarathon wordt traditiegetrouw afgesloten met de Radiomarathon Afterparty in Onder de Luifel. Kijk voor alle acties en het volledige programma op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons op Facebook en Instagram.