‘Energy4All’ goede doel Zwartewaterland Helpt editie 2018/2019

ZWARTEWATERLAND – Met meerderheid van stemmen is de Stichting Energy4All gekozen tot het goede doel voor de radiomarathon editie 2018/2019. Om er zeker van te zijn dat de medewerkers de juiste keuze hebben gemaakt was Paul in den Bosch, directeur van Energy4All, uitgenodigd om naar de Hanzestad te komen voor een toelichting over Energy4All.

Stichting Energy4All is een organisatie die zich bezighoudt met het inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te bevorderen. In den Bosch: “Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen en volwassenen die deze ziekte hebben of in de toekomst deze vreselijke diagnose krijgen. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar. Maar niemand kan bij de diagnose met zekerheid zeggen hoe het ziektebeeld zal verlopen en hoe oud het kind bijvoorbeeld kan worden.”

Het verhaal kreeg nog meer kracht door de aanwezigheid van Ilona en Harmen Brouwer uit Genemuiden. Zij verloren in 2017 hun zoon Sam op 6 jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn energiestofwisselingsziekte. Sam zijn broer Matthias overleed in 2009 al op 2 jarige leeftijd aan dezelfde genadeloze ziekte.

Onder de indruk van de verhalen en enigszins ontdaan door het feit dat voor deze ziekte nog geen medicijnen voor handen zijn, was de keuze vrij snel gemaakt. Petrit Sterenberg kon, als voorzitter van Zwartewaterland Helpt, de genodigden namens alle vrijwilligers meedelen dat de editie 2018/ 2019 geheel ten goede komt aan Energy4All. Sterenberg: “Hier krijgen we eigenlijk best wel energie van. Hoe mooi is het om mee te helpen aan een medicijn dat nog niet beschikbaar is, maar door onze hulp steeds dichter bij komt. We gaan er voor.”

Help mee!
De maand december is nog ver weg, maar Zwartewaterland Helpt kan het hele jaar door alle hulp goed gebruiken. De driedaagse radiomarathon wordt gehouden van 20 t/m 22 december 2018, maar dat betekent niet dat er pas in december geld ingezameld kan worden. Dus heb je een leuk idee voor een actie voor bijvoorbeeld in de zomer, wil je meehelpen als vrijwilliger of heb je tips voor ons? Neem dan contact met ons op via info@zwartewaterlandhelpt.nl.

Samen kunnen we zo veel mogelijk geld inzamelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons via Facebook.