‘Fleur Bloemen Stichting’ goede doel Zwartewaterland Helpt

ZWARTEWATERLAND –De Fleur Bloemen Stichting is aankomende editie het goede doel voor de radiomarathon. De vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt hadden twee jaar eerder al hun stem gegeven voor dit prachtige goede doel, maar door coronamaatregelen konden de voorafgaande edities helaas niet door gaan. “Maar zoals het er nu uitziet kunnen we het laatste weekend voor de kerst weer een mooie radiomarathon organiseren en daar hebben we ouderwets zin in”, aldus Petrit Sterenberg van Zwartewaterland Helpt.

De Fleur Bloemen Stichting stelt zich ten doel om pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. De stichting maakt pesters bewust van de mogelijke gevolgen van pestgedrag. Dit doen ze door het geven van voorlichting op scholen en bij verenigingen. Het verschil tussen plagen en pesten is een belangrijk onderdeel hierbij. In het primair onderwijs koppelen ze hier een creatieve workshop aan.

Het verhaal kreeg bij de eerste kennismaking met een afvaardiging van de stichting nog meer kracht door de aanwezigheid van Caroline Saathof en Anneke Bloemen. Anneke is de moeder van Fleur uit Staphorst die in 2012 op 15-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte omdat ze werd gepest. Anneke: “De laatste dagen waren voor Fleur een hel, maar wij hebben daar niets van gemerkt. Ik heb me zó vaak afgevraagd of ik iets over het hoofd heb gezien, maar ik kan niets verzinnen. Haar broer was dat weekend jarig en ze leek de grootste lol te hebben. We hebben een vakantie uitgezocht, voor als ze zou slagen voor haar eindexamen. Vol enthousiasme bladerde ze door de reisgids, op zoek naar het hotel met de meeste glijbanen. Die bewuste dinsdagochtend kroop ze, zoals iedere dag, tegen me aan met een kop thee. Samen keken we het journaal en ik smeerde haar boterhammen. Ze gaf me een kus en vertrok, niet wetend dat ze nooit op school aan zou komen.”

Coroline Saathof staat haar bij en verteld aanvullend: ‘’De aandacht moet meer op de pester komen te liggen dan op de degene die gepest wordt. Er wordt vaak gezegd dat het gepeste kind een assertiviteitscursus moet gaan doen. Of erger nog: zich niet aan moet stellen of er overheen moet stappen. Maar juist de pester moet aangesproken worden. Pesten levert blijvende schade op.”

Help mee!
De maand december lijkt nog ver weg, maar Zwartewaterland Helpt kan het hele jaar door alle hulp goed gebruiken. De driedaagse radiomarathon wordt gehouden van 15 t/m 17 december 2022, maar dat betekent niet dat er alleen in de maand december geld ingezameld kan worden. Dus heb je een leuk idee voor een actie, wil je meehelpen als vrijwilliger of heb je tips voor ons? Neem dan contact met ons op via info@zwartewaterlandhelpt.nl.

Samen kunnen we er voor zorgen dat pesten stopt. Met een financiële bijdrage kunnen wij de Fleur Bloemen Stichting helpen, zodat hun kunnen doorgaan met het geven van voorlichting over pesten en pestgedrag.