Jochem van Gelder naar Hasselt tijdens radiomarathon

ZWARTEWATERLAND- Van donderdag 20 december t/m zaterdag 22 december wordt door Zwartewaterland Helpt de jaarlijkse radiomarathon georganiseerd. Tijdens deze marathonuitzending wordt geld ingezameld voor stichting Energy4All. Jochem van Gelder is ambassadeur van Energy4All en komt op zaterdag 22 december de vele vrijwilligers persoonlijk een hart onder de riem steken.

Jochem van Gelder kennen we allemaal als tv-presentator. Hij heeft programma’s gepresenteerd als Willem Wever en Hider in the House, maar is vooral bekend van Praatjesmakers. Hij ontmoet verschillende ouders en zieke kindjes en dat doet hem als vader veel. “Je moet er niet aan denken hoe het zou zijn als de dokter je komt vertellen dat je kind ernstig ziek is, maar er geen medicijn is. Dat besef zorgt ervoor dat ik ga relativeren. Even geen werk is lastig. Een week griep is balen, maar alles valt in het niet bij ziek zijn en niet beter kunnen worden”, zegt van Gelder.

Samen met een groep enthousiaste Energy4All ambassadeurs geven ze deze stichting steeds meer bekendheid. Ze koken, bedienen, nemen cheques in ontvangst, golfen, spelen veilingmeester, treden op, doen mee aan hardloopevenementen en nog veel meer. Dat doen ze met veel liefde voor Energy4All en daarmee voor de zieke kinderen. Jochem van Gelder hoefde dan ook niet lang na te denken of hij naar Hasselt (ov) NL zou willen komen. Van Gelder; “Ik heb gehoord wat er allemaal rondom de radiomarathon wordt georganiseerd. Dat geeft me energie en wil ik graag ondersteunen. Daarnaast ben ik ook erg nieuwsgierig, want niet vaak krijgen we te maken met het feit dat bijna een hele gemeente zich gezamenlijk inzet om geld in te zamelen om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te bevorderen.

De medewerkers van Zwartewaterland Helpt hebben voor deze #praatjesmaker een heel programma opgezet om optimaal van zijn aanwezigheid gebruik te maken. Zo zal de ambassadeur onder andere geïnterviewd worden in de live uitzending, is hij aanwezig bij de finish van Silvan & Sepp ter afsluiting van hun (sponsor)fietstocht langs de Hanzesteden en geeft hij om 16:00 het startschot op sportpark ’de Vlegel’ waar de tennismarathon wordt gehouden door Tennisclub Hasselt.

Geïnteresseerden die graag van Jochem van Gelder willen horen waarom hij zich als ambassadeur aan Energy4All heeft verbonden worden uitgenodigd bij Onder de Luifel waar de radiomarathon word gehouden. Kom langs en steun Energy4All in welke vorm dan ook en vergeet niet te luisteren naar de non-stop radio-uitzending. De radiomarathon is te beluisteren via www.zwartewaterlandhelpt.nl of via ZwartewaterFM.