Kinderen Stichting Kind en Brandwond genieten in Zwembad de Bestevaer

ZWARTEWATERLAND- In Zwembad de Bestevaer in Genemuiden vond zaterdag 9 november de jaarlijkse Zwemgezinsdag van Stichting Kind en Brandwond plaats. Ongeveer 25 kinderen en ouders doken het water in voor een middagje onbezorgd plezier. De poolparty werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Zwartewaterland Helpt en Stichting Zwembaden Zwartewaterland.

Een dagje zwemmen; voor veel mensen heel gewoon, maar voor kinderen met brandwonden een grote stap. Door hun brandwonden durven de kinderen vaak niet meer naar het zwembad. Bang omdat ze worden nagekeken en soms de meest verschrikkelijke reacties naar hun hoofd krijgen. “Samen voelen we ons sterk”, legt een van de kinderen. “Als we samen zijn maken we gewoon plezier en zijn we niet anders dan anderen.”

Stichting Kind en Brandwond heeft als missie om kinderen met brandwonden te helpen met het accepteren van hun littekens. Het zwemmen is hier een groot onderdeel van. Je ziet dat de kinderen toeleven naar zo’n dag”, aldus een van de vaders. Zijn zoontje van inmiddels negen liep als baby brandwonden op. “Toen hij 7 jaar was begon hij ermee te zitten. Tijdens een dag als deze kan hij dit delen met andere kinderen. Het is een bewustwording van we zijn niet alleen. Ook als ouders zoek je elkaar op om er over te praten.”

De Zwemgezinsdag wordt ieder jaar op een andere locatie georganiseerd. De vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt wilden stichting Kind en Brandwond alvast een handje helpen en kregen hierbij steun van Stichting Zwembaden Zwartewaterland. “Waarom wachten tot december, wanneer de radiomarathon plaatsvindt, als je ook nu al iets voor deze kinderen kan betekenen. Voor ons een kleine moeite en voor deze kinderen een groot plezier”, aldus voorzitter Petrit Sterenberg.

De jaarlijkse radiomarathon wordt dit jaar gehouden op 19, 20 en 21 december. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Kind en Brandwond. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons via Facebook en Instagram.