Melina gaat voor 10

ZWARTEWATERLAND – Zaterdag 12 januari 2019 wordt voor de 10e keer de Spinningmarathon Zwartewaterlandhelpt georganiseerd. Voor deze jubileum editie heeft de organisatie echt alles uit de kast gehaald om er een prachtig evenement van te maken. Daarnaast heeft Melina Kamphof- van Steenselen aangegeven dat ze tien uur gaat spinnen.

Melina die samen met haar zus Amanda nauw betrokken is bij de organisatie, is inmiddels een fervent spinner geworden. Een aantal jaren geleden is ze zelf mee gaan doen aan de spinningmarathon en vanaf dat moment was ze besmet met het spinvirus. Ze is deze sport intensief gaan beoefenen en niet zonder resultaat. Inmiddels is ze gediplomeerd instructeur en zal ze komende editie niet alleen meedoen als deelnemer, maar zal ze zelfs als instructeur een uur voor haar rekening nemen.

Maar Melina wil meer en doet meer en daar heeft ze reden voor verteld ze ons. Melina; ‘Ik heb in het afgelopen jaar veel meegemaakt en ben heel dankbaar voor waar ik nu weer sta. Door flinke complicaties na mijn operatie heb ik echt met de gedachten gelopen dat de spinningmarathon voor mij niet meer haalbaar zou zijn. Dit kan ik nu afsluiten en dat doe ik dan ook op een voor mij speciale manier’.

De spinninginstructrice gaat niet zoals tijdens de voorgaande edities zes uur spinnen, maar wil deze periode afsluiten met een marathon van tien uur spinnen. Melina; ‘Ik ben nu al 10 jaar samen met mijn zusje bij de organisatie betrokken en ben heel trots op hetgeen we bereikt hebben. Daar komt dit jaar ook nog bij dat we – door Harmen en Ilona Brouwer – erg betrokken zijn bij het goede doel Stichting Energy4All. Voor hun beide kinderen komt het medicijn te laat, maar ik zal al mijn energie inzetten voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten’.

Op de vraag of ze tien uur kan volbrengen is ze duidelijk. ‘Ik heb de verhalen gehoord van ouders van kinderen tijdens de radiomarathon en kan het niet begrijpen en accepteren dat er nog geen medicijn beschikbaar is. Met deze kinderen en dit goede doel in mijn achterhoofd, ga ik voor 10’.

Als extra stimulans zou het natuurlijk prachtig zijn als deze mega uitdaging mooi beloond zou worden. Daarom hierbij de oproep om Melina maar ook andere deelnemers te sponsoren via zwartewaterlandhelpt.nl/donatie-spinning
Bij het tabblad ‘Acties’ kan iedereen zich opgeven voor deelname en/of sponsoring van deze jubileum editie. Geef (middels sponsoring of een opbeurende reactie) de deelnemers tijdens de voorbereiding alvast de energie, in de aanloop naar deze sportieve uitdaging.

De spinningmarathon wordt gehouden op Zaterdag 12 januari 2019 in Sporthal de Prinsenhof in Hasselt (ov) NL. De deelnemers beginnen om 14.00 uur tot 20.00 uur, waarna om 20.30 uur een grote verloting zal plaatsvinden. Melina zal om 10.00 uur beginnen aan haar persoonlijke uitdaging waarin ze ieder uur door een (collega)instructeur zal worden bijgestaan.