Mooi weekend voor Benefietfestival Hasselt

In het tot Music Hall Hasselt omgedoopte verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare, werd afgelopen vrijdag en zaterdag het Benefietfestival gehouden. Hiervoor werd in de oude gymzaal aan de Van Haersoltelaan een podium opgebouwd, meters theaterdoek opgehangen en een beamer met scherm geplaatst. Met daarbij de nodige verlichting en geluidsapparatuur werd het een waar poppodium.

Op vrijdagavond werd het festival geopend door de jeugd van Hasselts Fanfare. Het jeugdorkest, de opstap- en jeugddrumband gaven een gezamenlijk (jeugd)concert. Voor een goed gevulde zaal lieten zij hun werken horen, onder leiding van dirigente Henrike Palland. Het jeugdorkest heeft sinds het begin van dit jaar in Mirjam Kwebeman haar nieuwe dirigente gevonden, maar zij was op deze avond helaas verhinderd. Henrike, instructrice van de opstap- en jeugddrumband dirigeerde daarom tijdens het concert niet alleen de stukken van de slagwerkers, maar ook die van het jeugdorkest. De organisatie van het Benefietfestival kijkt met trots terug op een hele mooie avond gepresenteerd door Hans Bosman.

Zaterdag werd het podium in de Music Hall nog iets groter gemaakt en de muziekinstallatie uitgebreid voor de live muziek door drie bands uit de regio. Younger Days uit Genemuiden mocht het spits afbijten. Hun op Classic Rock gebaseerde repertoire viel goed in de smaak in een al goed gevulde zaal. Hierna kon het opgewarmde publiek genieten van de eveneens uit Genemuiden afkomstige band Lösse Eindties. Met hun eigen nummers in dialect gaven zij een heerlijk optreden en wisten het publiek op hun eigen manier ook heel goed te bereiken.
Het slot was voor Shadowplay uit Ommen. Hun mix van muziek van o.a. Journey, Deep Purple en Toto, maar ook The Scene en Herman Brood, kregen zij de enthousiast gemaakte zaal helemaal in beweging. Er werd gedanst en Don’t Stop Believing van Journey werd door de zaal meegezongen.

De organisator kijkt terug op een prachtig weekend. Komende week zal de cheque met de opbrengst van het Benefietfestival aangeboden worden aan Zwartewaterland Helpt. Zij tellen dat bedrag op bij het eerder opgehaalde bedrag met de radiomarathon,wat ten goede komt voor het goede doel FleurBloemen Stichting.