Mooie score bij FIFA Toernooi 2019

ZWARTEWATERLAND – Zaterdag 2 februari is een groots opgezet FIFA 19 PS4 Toernooi gehouden. Maar liefst 40 teams deden mee in de – tot game-arena omgebouwde – theaterzaal van d’Overtoom in Genemuiden.

De opening werd verzorgd door Henk-Jan Overmars van Zwartewaterland Helpt middels een interview met de zesjarige Niels Buter. Niels heeft zelf een stofwisselingsziekte en kon daarom heel goed vertellen welke belemmeringen dit allemaal met zich meebrengt. Daarna mocht de inmiddels bekende flesseninzamelaar het startschot geven door een penalty te nemen. De verse kinderambassadeurs van Zwartewaterland Helpt, Silvan en Sepp pakten hun nieuwe rol meteen op en waren respectievelijk keeper en scheidsrechter.

Na de officiële opening konden de teams meteen aan de slag op de professionele game-tafels van Dutch Game Masters en niet zonder succes. De gamers waren aan elkaar gewaagd en bij een doelpunt werd er hard gejuicht als ware je daadwerkelijk in het stadion was. Bij een gelijkspel moesten de teams strafschoppen nemen.

Uiteindelijk kwam team ‘Tarwe Smoothie’ als beste team uit de finale, die onder grote belangstelling werd bekeken. Het team complimenteerde Henrik Slot tijdens de prijsuitreiking voor de perfecte organisatie. Ze hadden een mooie dag gehad, waarbij ook nog eens geld werd ingezameld voor het goede doel.

Met een select gezelschap werd de avond afgesloten waarbij feestzanger Rob Hollander aanwezig was voor een gezellig stukje live muziek. Henrik Slot was samen met de penningmeester van Zwartewaterland Helpt aan het geld tellen geslagen, zodat ook de opbrengst nog bekend gemaakt kon worden..

Uiteindelijk heeft dit FIFA 19 PS4 Toernooi het prachtige bedrag opgeleverd van € 2.337,01 opgeleverd voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Een prachtig resultaat waarvan de cheque graag in ontvangst werd genomen door ambassadeur Harmen Brouwer van Stichting Energy4All.