Teller radiomarathon in Hasselt stopt voorlopig op ruim 31.000 euro

Na 65 uur non-stop radio maken in een tijdelijke studio in Hasselt, heeft Stichting Zwartewaterland Helpt de voorlopige eindstand bekend gemaakt. De teller van de radiomarathon staat op maar liefst 31.617,58 euro.

Dat bedrag is volgens Henk-Jan Overmars van Zwartewaterland Helpt ongeveer 10.000 euro meer dan de voorlopige eindstand bij de vorige editie. En de teller gaat nog oplopen door acties die net na de jaarwisseling nog worden gehouden.

Muziek
Er werd geld binnengehaald door het tegen betaling draaien van muziek gedurende 65 uur vanuit de tijdelijke studio in Onder de Luifel. Maar er werden ook in de hele gemeente acties gehouden door onder meer scholen en verenigingen.

Het meeste geld, 7096 euro, is volgens Overmars opgehaald door Stichting Zwembaden Zwartewaterland. In de zwembaden De Kragge in Zwartsluis en Bestevaer in Genemuiden werd gedurende 24 uur gezwommen. Verder bracht de dartmarathon en de loop-, fiets- en skeelertocht van Wezep (IJsselvliedt) naar Hasselt (Onder de Luifel) veel op: 4500 euro.

Happy Holiday
De opbrengst van deze vijftiende radiomarathon is bestemd voor Stichting Happy Holiday. Die biedt in Hotel IJsselvliedt in Wezep vakanties aan voor gezinnen die om meerdere redenen niet op vakantie kunnen. Bijvoorbeeld omdat één of meerdere gezinsleden ernstig of terminaal ziek zijn. Maar ook gezinnen waarvan de zorg voor het zieke gezinslid zo complex is dat dit niet zomaar op elke vakantiebestemming uitgevoerd kan worden, of die door de hoge zorgkosten geen geld hebben om op vakantie te gaan.