Ook Genemuiden spaart flessen mee voor Niels en Jos uit Hasselt

HASSELT/GENEMUIDEN – De flessenactie van Niels en Jos Buter uit Hasselt werd in korte tijd een groot succes. Ook in Genemuiden is nu een inleverpunt gecreëerd.

Vanuit meerdere kanten kwam de vraag of de flessen en kratjes ook in de tapijtstad konden worden ingeleverd. Na een telefoontje aan de Dorcaswinkel kan ook Genemuiden naar hartenlust door gaan sparen.

De actie van Niels (6) en Jos (4) is voor de radiomarathon van ‘Zwartewaterland Helpt’, die jaarlijks in het Hasselter café Onder de Luifel gehouden wordt. Dit jaar is het doel om onderzoek naar medicijnen voor stofwisselingsziektes te bevorderen. Op de slotdag van de marathon neemt Jochem van Gelder namens Stichting ‘Energy4All’ het opgehaalde geld in ontvangst.

Niels heeft zelf, net als zijn anderhalf jaar jonge tweelingzusjes, een stofwisselingsziekte die hem regelmatig zeer beperkt. Zo werden alle drie de kinderen vlak voor – en na – het opzetten van de actie opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze weer thuis.

Voor ouders Gerard en Corliena is het hartverwarmend om te zien hoe goed de actie loopt. “Niels kwam zelf met het idee om iets te doen voor het goede doel van de radiomarathon. Dat het zo goed zou gaan lopen, hebben we nooit durven dromen. Financiële bijdragen, grote aantallen lege kratjes bier van particulieren en keten, bijdragen van cafés en eetgelegenheden uit Hasselt en enorm veel lege flessen van veel verschillende mensen en vanuit de school van onze kinderen. Het is gewoon ongelooflijk mooi!”

Tekst : Bas Wilberink || De Stadskoerier