Opbrengst spinningmarathon voor Hartekind € 10.800,-

ZWARTEWATERLAND- In navolging op de radiomarathon van Zwartewaterland Helpt is afgelopen zaterdag de spinningmarathon georganiseerd bij STG De Eendracht in Genemuiden. De marathon is een initiatief van STG De Eendracht, Sportland Hasselt en Welness Zwartewater. De opbrengst van de marathon gaat naar Stichting Hartekind.

Achter de kantine van de ijsbaan was, speciaal voor dit evenement, een tent gebouwd die onderdak bood aan ruim 60 deelnemers. Deze tent was mooi aangekleed door de organisatie waardoor de deelnemers op een hele fijne en professionele manier konden fietsen voor het goede doel.

Om 14.00 uur mocht Henk-Jan Overmars als vader van een hartekind de aftrap doen. Hij stak de deelnemers een hart onder de riem, door aan te geven dat kinderen met een aangeboden hartafwijking dagelijks een topprestatie moeten neerzetten en dat er nog heel veel te winnen is in de kwaliteit van leven van hartekinderen. Deze woorden werden beantwoord, want de deelnemers gingen daarna vol op de pedalen. Sommige zelfs zes uur aaneengesloten.

De organisatie was erg blij met het aantal deelnemers dat zich had ingeschreven. Alle opgestelde fietsen waren bezet en er werd zelfs tijdens de marathon nog een extra fiets bijgeplaatst. Er werd conditioneel veel gevraagd van de deelnemers door de coaches die met opzwepende muziek de deelnemers meenamen in hun enthousiasme. Het leek een ware uitputtingsslag maar door de muziek en de aanmoedigingen van het publiek dansten de deelnemers soms letterlijk op hun fiets en was er van afstappen zeker geen sprake.

Om 20.00 uur werd de spinningmarathon afgesloten en kregen de deelnemers een lang applaus van de inmiddels volgelopen feesttent. De organisatie bedankte Anneke van Dijk en Albert van Steenselen die respectievelijk de meeste sponsoren en het meeste sponsorgeld binnenhaalden. Daarna was het aan Henk-Jan Overmars de eer om de opbrengst bekend te maken. Nadat hij de organisatie en de deelnemers bedankte voor hun fantastische inzet kon hij de aanwezigen vertellen dat er toen al € 10.800,– was ingezameld. “Een prachtig bedrag dat goed besteed gaat worden aan onderzoek”,aldus Linda Breusers dit vanuit Stichting Hartekind ook naar Genemuiden was gekomen om de deelnemers aan te moedigen.

Na de bekendmaking was er nog een prachtige verloting in de kantine van de ijsclub en werd de overwinning gevierd waarbij ook nog steeds geld werd ingezameld. Het overweldigende bedrag zal dan ook zeker nog hoger uitkomen dan nu al is kenbaar gemaakt