Radiomarathon voor Stichting Kind en Brandwond 19 december van start

ZWARTEWATERLAND- Nog even en dan gaat de jaarlijkse radiomarathon van Stichting Zwartewaterland Helpt weer van start. Op 19, 20 en 21 december zetten tientallen vrijwilligers in Hasselt en omgeving zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Kind en Brandwond.

Voor de dertiende keer op rij alweer wordt in Onder de Luifel in Hasselt een deel van het café omgebouwd tot professionele radiostudio. Drie dagen lang staat alles in het teken van kinderen met brandwonden. Zwartewaterland Helpt: “De afgelopen weken hebben we als stichting weer ons uiterste best gedaan om alles te bewerkstelligen zodat we weer drie dagen kunnen knallen. Want ook deze kinderen verdienen het om geholpen en gesteund te worden in wat hun is overkomen.”

Veel kinderen met brandwonden hebben niet alleen pijn door hun verwondingen, maar hebben ook pijn omdat ze weten dat ze nooit meer zo worden als ze vroeger waren. Naast deze ondragelijke pijn weten ze dat ze voor altijd getekend zijn. Eigenlijk hebben deze kinderen levenslang. Stichting Kind & Brandwond heeft als missie om deze kinderen met brandwonden te helpen hun littekens te accepteren, verpakt in onbezorgd plezier. Dit doen zij onder andere door middel van het organiseren van vakantieweken. Een week waarin kinderen zich niet meer die ene met die littekens voelen. Maar waarin ze samen kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt om zo weer sterker te worden.

De radiomarathon is te beluisteren via Kabel 104.4, FM 107.3, via de livestream op www.zwartewaterlandhelpt.nl en op Ziggo Kanaal 45 en KPN Kanaal 1391. Rondom de uitzending zijn dit jaar weer ontzettend veel leuke acties:

Maandag 16 december:
Gehele week collecte Zwartewaterland

Woensdag 18 december:    
Silvan en Sepp in Actie, Sportclub Genemuiden

Donderdag 19 december:
07:00 Start Radiomarathon
20:00 Bingo, Onder de Luifel
21:00 Pop Quiz, De Compagnie

Vrijdag 20 december:     
20:00 Petrits Trekteam
20:00 Karaoke, Onder de Luifel

Zaterdag 21 december:
09:00 Biljartmarathon, Onder de Luifel
10:00 Kassie Biljarten, Onder de Luifel
10:00 Brandweer in Actie, Onder de Luifel
13:00 Silvan en Sepp in actie, DESZ Zwartsluis
14:00 Kniepertjesactie, De Werkplaats.
14:00 12 Inch Grazy Race, Onder de Luifel
15:00 Silvan en Sepp in actie, Olympia Hasselt
16:00 Tennismarathon, De Vlegel Hasselt
21:00 Spec. Bierproeverij, De Compagnie

De radiomarathon wordt traditiegetrouw afgesloten met de Radiomarathon Afterparty in Onder de Luifel. Kijk voor meer informatie over alle acties en het volledige programma op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons op Facebook en Instagram.