Knights of the Island – de ultieme avontuurlijke road trip in het Verenigd Koninkrijk. Verover de kastelen van Engeland, beklim de legendarische Highlands van Schotland en ontdek de oude Keltische wortels van het Land van de Draak, Wales. Deze rally dompelt je onder in de ziel van Groot-Brittannië. Ervaar uit de eerste hand de ongelooflijke diversiteit van de natuur, voel de traditionele en post-industriële levensstijl in de opwindende steden en voel de vrijheid en het avontuur op dit waanzinnige eiland.

De Knights of the Island is een rally, waaraan mensen uit heel europa met een oldtimer aan mee kunnen doen. Deze keer gaat hij vanaf Brussel naar Edinburgh Schotland. 3500 km binnendoor geen snelweg. Begin met je old school rallyvoertuig in dit unieke avontuur. GPS en navigatie blijven thuis, laat je leiden door het land van ridders, lords en koningen door je zintuigen en de goede oude instrumenten zoals kaart en kompas.

“Om het geheel nog wat minder makkelijk te maken, hebben mijn neef Johannes Kijk in de Vegte en ik ons opgegeven vorig jaar november en een maand later hebben wij een Plymouth Barracuda uit 1966 gekocht die 25 jaar stilgestaan heeft in een schuur en voor het laatst gereden heeft in Los Angeles, Californië (USA) in 1997”, aldus Warner Kijk in de Vegte.

Warner vervolgt: “Hele auto in sneltreinvaart technisch aangepakt, gehele blok gereviseerd, etc, en toevallig afgelopen vrijdag (week 12) bij de RDW laten keuren en de auto is goedgekeurd voor Nederlands kenteken. Van de buitenzijde laten we de auto geheel origineel/patina. Nu nog de laatste loodjes en dan moeten we hem klaar hebben voor mei dit jaar”.

In mei gaan de neven Warner Kijk in de Vegte en Johannes Kijk in de Vegte de Knights of the Island Rally rijden in de oude Plymouth Barracuda uit 1966

Iedere deelnemer moet een goed doel kiezen, vandaar dat we bij jullie uit kwamen. Na gesprek met Henk-Jan Overmars hebben Warner en Johannes besloten geld op te halen voor het goede doel initiatief van Zwartewater FM en ter ondersteuning voor Oekraïne. Help Warner en Johannes om hier geld voor op te halen en doneer via onderstaand formulier.