Recordopbrengst voor spinningmarathon € 14.366,-

ZWARTEWATERLAND – De tiende editie van de Spinningmarathon heeft een bedrag van maar liefst € 14.366,- opgebracht. Een record aantal spinners fietsten afgelopen zaterdag in sporthal de Prinsenhof in Hasselt het geldbedrag bij elkaar. De opbrengst is voor stichting Energy4All. 

De organisatie kijkt terug op een prachtige jubileumeditie van de spinningmarathon. Melina Kamphof, Zwartewaterland Helpt vrijwilliger en mede-organisator, fietste tien uur achter elkaar. “Het was de tiende editie, dus ik dacht ik ga wat speciaals doen. Het was zwaar, maar zo gaaf!” Na vier uur samen met een spinninginstructeur te hebben gefietst, werd ze de zes uur daarna bijgestaan door 112 spinners. Nog nooit was het aantal deelnemers zo groot. “Tijdens de radiomarathon merkte we al dat de betrokkenheid vanuit Zwartewaterland heel groot was. Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen zich hebben ingezet voor dit goede doel”, aldus Kamphof.

De spinningmarathon is onderdeel van de Radiomarathon van Zwartewaterland Helpt. Deze werd op 20, 21 en 22 december gehouden in de mobiele studio in Onder de Luifel. Ook de 65 uur durende marathon bracht een recordbedrag op: € 33.238,83. Hiermee staat de teller inmiddels op ruim € 47.000,-. De opbrengst gaat naar stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor een medicijn voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Het medicijn wat zo hard nodig is voor deze kinderen, is er namelijk nog niet.

Wat het uiteindelijke bedrag gaat worden, daar moeten we nog even op wachten. Op zaterdag 26 januari is er namelijk nog een Benefietconcert in het Fanfaregebouw in Hasselt en op 2 februari gaan gamers de strijd aan tijdens het FIFA 19 Zwartewaterland Toernooi  in de Overtoom in Genemuiden.