Recordbedrag van € 29.801,80 voor Hartekind

ZWARTEWATERLAND – Afgelopen zaterdag is een afvaardiging van Zwartewaterland Helpt afgereisd naar Rotterdam om daar een recordbedrag aan Stichting Hartekind te overhandigen. In het Erasmus MC / Sophia Kinderziekenhuis was een bijeenkomst voor ouders met kinderen met een aangeboren hartafwijking.  De gelegenheid om ze nog blijer te kunnen maken.

In een goed gevulde collegezaal was een team deskundigen aanwezig om met name ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking te informeren over – in deze thema bijeenkomst – de psychologische zorg, waar je mee te maken kan krijgen als je een kind hebt met een hartafwijking. Dit sluit natuurlijk naadloos aan bij hun doelstelling, betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.

Tijdens deze bijeenkomst werd Zwartewaterland Helpt naar voren gevraagd en mochten de vrijwilligers kenbaar maken, wat de vele acties rondom de radiomarathon uiteindelijk opgeleverd hebben. Voorzitter Petrit Sterenberg gaf nog een korte toelichting over Zwartewaterland Helpt en bouwde de spanning in de collegezaal nog enigszins op. Uiteindelijk mocht Linda Breusers van Stichting Hartekind de cheque in ontvangst nemen met de record bedrag van maarliefst € 29.801,80.

Linda Breusers bedankte Zwartewaterland Helpt voor het prachtige bedrag, wat vanzelfsprekend heel goed terecht gaat komen om nog meer onderzoek te doen om hun doelstelling te kunnen verwezenlijken. Linda die meerder keren tijdens acties naar Zwartewaterland is gekomen vertelde de aanwezigen dat het niet alleen een prachtig bedrag is, maar roemde de organisatie bovenal voor het warme gevoel wat Zwartewaterland Helpt uitstraalt. Linda; ‘Ik heb nog nooit zoveel huilend mannen gezien als op zaterdagavond 23 december rond de klok van twaalf toen het bedrag werd kenbaar gemaakt. Mooi om die ontlading te zien na 65 uur radiomaken en heel veel tijd te hebben gestoken in een goede doel, wat jullie ook echt raakt’.

Onder luid applaus mochten de vrijwilligers weer een plekje zoeken in de zaal en kijkt de organisatie weer terug op een hele mooie editie. Een editie die heel veel geld heeft opgeleverd, maar wat nog mooier is, ook heel veel bewust wording bij al die mensen die weer hebben meegewerkt en/of met ons in aanraking zijn gekomen in welke vorm dan ook. Sterenberg; ‘We hebben Zwartewaterland weer laten horen en zien, dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen gezond worden geboren. En als dat je dan overkomt is het mooi om te zien, dat er stichtingen zijn die zich inzetten om de kwaliteit van leven voor deze kinderen te verbeteren. Mooi en gaaf om hieraan een bijdrage te kunnen leveren’.

In de komende periode gaat het bestuur weer nadenken over een goed doel voor de editie 2018. Zodat we dit tijdig bij al die verenigingen, organisaties en scholen kenbaar kunnen maken. De volgende editie zal met name voor de spinningmarathon een bijzondere worden, want deze wordt dan namelijk voor de tiende keer gehouden.

Het bestuur en de vrijwilligers willen iedereen bedanken voor de (financiële)steun in welke vorm dan ook. Zonder uw hulp en donatie(s) hadden we dit niet kunnen realiseren. Bedankt en we hopen ook eind van dit jaar weer een beroep op u te mogen doen.