Ruim 36.000 euro voor ‘Kind & Brandwond’

ZWARTEWATERLAND – Zwartewaterland Helpt heeft zaterdagavond, in een speciale uitzending bekend gemaakt, dat deze editie maarliefst € 36.589,69 is ingezameld voor Stichting Kind en Brandwond.

De vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt hadden verenigingen, clubs en bedrijven die – in welke vorm dan ook – een bijdrage hadden geleverd uitgenodigd om met hun terug te blikken op hun prestatie en/of actie voor het goede doel.

De interviews die werden afgenomen door Johan van Dijk en Henk-Jan Overmars waren live te volgen op de website van Zwartewaterland Helpt. Hierin werd natuurlijk ook gevraagd hoe deze inzamelactie bij Stichting Kind en Brandwond is ervaren. Hierop kon coördinator Marion de Koning van Stichting Kind en Brandwond heel duidelijk zijn. De Koning; ‘Wat hier gebeurd is niet normaal. Het is zo prachtig om te zien dat deze actie zo breed gedragen wordt en dat jullie zoveel mensen op de been krijgen om mee te doen. Een heel groot compliment. Dit maken we niet vaak mee. Het is daarom ook weer fijn om in Hasselt te komen’.

Het bestuur van Stichting Kind en Brandwond hadden zo van deze acties en de radiomarathon genoten, dat ze vanuit het hele land richting Hasselt waren afgereisd om live bij de overhandiging aanwezig te kunnen zijn. Om iets voor 22.00 uur was het grote moment aangebroken om het uiteindelijke bedrag kenbaar te maken.

Het was aan voorzitter Petrit Sterenberg om het uiteindelijke bedrag kenbaar te maken. De ambassadeurs van Zwartewaterland Helpt mochten de cheque onthullen en een luid applaus volgde nadat het prachtige bedrag van € 36.589,69 werd omgeroepen. Het bestuur van Stichting Kind en Brandwond was opnieuw erg onder de indruk en bedankte iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Met dit bedrag kunnen heel veel kinderen genieten van de vakantieweken die deze stichting organiseert voor kinderen met brandwonden.

Na de bekendmaking was er reden genoeg om dit resultaat te vieren en bleef het onder genot van heerlijke muziek van DJ KlaasJan Barneveld nog lang gezellig bij horeca centrum Onder de Luifel.