Spinningmarathon voor Stichting Hartekind

Bij STG de Eendracht in Genemuiden wordt zaterdag 13 januari weer een zes uur durende spinningmarathon gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar Stichting Hartekind. Dit is het goede doel waarvoor ‘Zwartewaterland Helpt’ in december drie dagen lang non-stop radio maakte.

Inmiddels hebben zich zo’n 34 deelnemers aangemeld voor de marathon. In totaal staan er die dag 45 fietsen klaar in een tent buiten bij de Eendracht. De organisatie hoopt op ruim zeventig deelnemers.

Voorafgaand aan het evenement wordt een gezamenlijke pastamaaltijd genuttigd voor zowel de deelnemers als de vele vrijwilligers. Daarnaast wordt ook tijdens de marathon voor de inwendige mens gezorgd. Ook ambassadeur Albert Flier van ‘Zwartewaterland Helpt’ werkt zich in het zweet tijdens de marathon.

Meedoen kan individueel of in teamverband door een fiets te sponsoren met een minimale opbrengst van 75 euro per fiets per zes uur. “Dit heeft als voordeel dat je op deze manier het inschrijfgeld, indien wenselijk, kunt delen met je overige teamgenoten en hierdoor ‘laagdrempelig’ een fiets kunt reserveren”, aldus de organisatie. “Denk je het niet zolang vol te kunnen houden of lukt het niet om een team te vormen, dan is het ook mogelijk de fiets op willekeurige uren voor 12,50 euro per uur te reserveren.”

Uiteraard hoeft het niet bij die 75 of 12,50 euro te blijven, benadrukt de organisatie. “Het is de bedoeling dat jij, en eventueel je teamgenoten, zoveel mogelijk sponsoren gaan zoeken die jouw prestaties kunnen waarderen. Ook weer om het eindbedrag zo hoog mogelijk te doen uitkomen.”

Verder is er naderhand een verloting. Voor 1,50 euro kunnen deelnemers een lot kopen. Van ieder verkocht exemplaar gaat 1 euro naar Stichting Hartekind en 50 cent naar Gerben van Dalfsen. Deze Genemuidenaar met de ziekte lyme heeft 35.000 euro nodig voor een veelbelovende stamceltherapie in Duitsland. Verder krijgt de deelnemer met de meeste sponsors een prijs, evenals de gene die het meeste geld heeft opgehaald.

De marathon duurt van 14.00 tot 20.00 uur. Voor opgave zijn sponsorlijsten verkrijgbaar bij de sportscholen Sportland Hasselt, Wellness Zwartewater en bij De Eendracht in Genemuiden. Daarnaast kan dat op: www.spinning-marathon.nl. Opgave is mogelijk tot op de dag zelf.

Tekst : Bas Wilberink || De stadskoerier
Foto : Joke Mulder