Sponsoractie Zwartewaterland Helpt sportief gestart

Hasselters zijn weer begonnen met geld inzamelen voor de jaarlijkse goede doelen-actie van Zwartewaterlandhelpt. In Café De Compagnie werd een fietsmarathon gehouden en op de tennisclub werden balletjes geslagen en gegeten. Eerder die zaterdagochtend stonden vader en zoon Poetsma chocozoenen te verkopen bij de Jumbo.

Na het sportieve deel werd in de tenniskantine genoten van een stamppotbuffet. Al het eten was gesponsord door Hasselter supermarkten en ook de prijzen van de gehouden verloting werden mogelijk door vrijgevige ondernemers. In totaal haalden de tennissers 1412,50 euro op.

In het café aan de Prinsengracht stonden leden van team De Compagnie en team De Luifel op de pedalen. In 12 uur tijd fietsten zij 552 km voor het goede doel. Volgende week zaterdagmiddag wordt bekend hoeveel is opgehaald met de fietsactie.

Al het ingezamelde geld is voor Stichting Happy Holiday. Zwartewaterland Helpt doet ieder jaar een oproep voor suggesties voor goede doelen voor de radiomarathon. Voor deze editie, die wordt gehouden van 21 t/m 23 december, werd uit de vele inzendingen gekozen voor Stichting Happy Holiday. Deze stichting organiseert vakanties voor gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig of terminaal ziek zijn.