Voorlopige tussenstand 11e radiomarathon € 14.740,22!

De 11e editie van de radiomarathon heeft het voorlopige bedrag van bijna € 15.000 opgeleverd! De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Hartekind. In februari wordt de definitieve eindstand bekend gemaakt omdat nog niet alle acties zijn geweest.

Met de openingshow werd afgelopen donderdag om 07:00 de aftrap gegeven voor 65 uur non-stop radio voor Stichting Hartekind. De dj’s draaiden vanuit Onder de Luifel in Hasselt waar net als vorig jaar een deel van de kroeg was omgebouwd tot tijdelijke radiostudio. Passend bij het thema was de studio versierd met hartjes en hartenbeertjes.

De afgelopen drie dagen stonden volledig in het teken van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Jaarlijks worden er in Nederland 1500 kinderen geboren met een hartafwijking waarvan twee derde na de geboorte een zware operatie moet ondergaan. In Nederland overlijden er nog jaarlijks 150 kinderen door een hartafwijking.

Stichting Hartekind is de enige stichting in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstelling is betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Zodat kinderen gewoon kind kunnen zijn. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Het hoge voorlopige bedrag was een grote verrassing voor de vele vrijwilligers. “Natuurlijk hoop je ieder jaar op veel geld, maar dit hadden we toch niet verwacht. Hoe bijzonder is het dat na zoveel edities mensen je nog steeds blijven steunen en elke keer het doel zo omarmen”, aldus voorzitter Petrit Sterenberg.

Scholen, verenigingen en bedrijven kwamen weer massaal in actie. De kinderen van De Driemaster en het Anker uit Hasselt en van de Maarten Lutherschool uit Genemuiden zamelden met hun hartjesactie ruim € 2.000 in. En Silvan en Sepp verkochten voor maar liefst € 1.050 euro aan zelfgemaakte spulletjes. Daarnaast werd er onder andere gezwommen, getennist, gebiljart, gemasseerd, geknipt, en gecollecteerd voor het goede doel.

Ook in het nieuwe jaar staan er nog acties op de planning namens Zwartewaterland Helpt voor stichting Hartekind. Op 13 januari is de zes uur durende spinningmarathon van Sportland Hasselt en Wellness Zwartewater in de Eendracht in Genemuiden. Opgeven kan nog tot 12 januari via zwartewaterlandhelpt.nl/spinningmarathon of via een opgaveformulier verkrijgbaar op de eerdere genoemde locaties. Daarnaast is er op 27 januari vanaf 20.00 een benefietconcert in het Fanfaregebouw in Hasselt.