Vijfde Benefietfestival in Music Hall Hasselt

Aanstaande vrijdag en zaterdag, 24 en 25 januari, wordt voor de vijfde keer het Benefietfestival georganiseerd in de Music Hall Hasselt aan de Van Haersoltelaan 11 in Hasselt.

De opbrengst van het benefietfestival gaat naar Stichting Zwartewaterland Helpt. Met haar jaarlijkse radiomarathon heeft deze stichting eind december geld ingezameld voor stichting Kind en Brandwond. Deze stichting helpt kinderen met brandwonden om te gaan met hun littekens.

Net als vorig jaar is het benefietfestival een meerdaags evenement. Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een jeugdconcert door de jeugdleden van Hasselts Fanfare. De opstap- en jeugddrumband werkt deze avond samen met het jeugdorkest. Vanaf 20.00 uur zullen de slagwerkerkers en de leden van het jeugdorkest naast hun eigen muziekstukken ook gezamenlijk enkele (pop)nummers spelen. Entree voor deze avond bedraagt €2,50.

Nieuw in het programma is een countrymiddag op zaterdag. Vanaf 16.00 uur verzorgen de bands Diversion en The Black River Country Club live countrymuziek. Het belooft een ongedwongen middag te worden in samenwerking met The Black River Dancers van dansstudio Schaapman.

Op zaterdagavond staan twee goede bands uit de regio op het podium, Take7 en Shadowplay.

De band Take7 is geen onbekende van het Benefietfestival. Tijdens de vorige editie wisten zij het publiek in de Music Hall al goed te vermaken met hun mix van pop, rock, disco en soul. De avond zal geopend worden door Shadowplay uit Ommen. Shadowplay is een rock / coverband die begin jaren 90 is opgericht. De band speelt al meer dan 25 jaar bij (tent)feesten, motortreffens, festivals, bruiloften, feesten, cafés en bedrijfsfeesten. Qua repertoire vooral Classic Rock en AOR (Adult Orientated Rock) met uiteraard ook het nodige recentere rockwerk. Net als vorig jaar DJ Tom Zwitser de sfeer er vast inbrengen voor de bands het podium opgaan. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur, de entree is gratis!

De organisatie kijkt uit naar een mooi festival en vertrouwt er met bovenstaand programma op dat er voor Hasselt een mooi evenement wordt neergezet. Zij hoopt na dit muzikale weekend een flink bedrag te kunnen schenken aan Zwartewaterland Helpt en Kind en Brandwond!