Voorbereidingen marathon in volle gang

ZWARTEWATERLAND – Stichting Zwartewaterland Helpt gaat op 21, 22 en 23 december weer 65 uur radio maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die ziek zijn. Dit jaar draaien de radiomakers muziek voor Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

‘Zwartewaterland Helpt’ wil ze daarbij helpen en inmiddels is er al een voorlopig programma bekend gemaakt op onze website. Hierin staan een paar nieuwe programma’s ten opzichte van voorgaande edities. Zo zal Johan Lageveld uit Zwartsluis ieder dag het programma musicbox ten gehore brengen en heeft KlaasJan Barneveld uit Genemuiden ook een muziekprogramma voor z’n rekening genomen.

Los van de programmering worden ook tal van acties gehouden voorafgaand, tijdens, maar ook na de non- stop radio-uitzending. Momenteel doet Zwartewaterland Helpt mee met de Cooperatie Weken van de Rabobank. Hiervoor kan door leden van de Rabobank nog gestemd worden t/m 15 november. Tijdens de 3 daagse zal er een bierproeferij zijn, kun je bingo spelen, is er een kinderdisco voor de jeugd en zijn er tal van sportevenement.

In het nieuwe jaar houdt het Hasselts Fanfare nog een benefietconcert en wordt er in Genemuiden weer een grootse spinningmarathon georganiseerd. Verenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden ook voor activiteiten in januari of februari 2018 om aan te sluiten bij deze goed doelen actie.

Speciaal voor alle scholen heeft Zwartewaterland Helpt de spaaractie ‘Kind zijn, hart nodig!’ ontwikkeld. Dit is een spaarpot in de vorm van een hart, die kinderen zelf in elkaar kunnen knutselen. Tijdens de radiomarathon kunnen de kinderen het hart, het liefst gevuld met wat spaargeld voor het goede doel, inleveren bij horecacentrum Onder de luifel in Hasselt. En als je dat doet, kom je misschien wel op de radio.
Kijk voor meer info en het laatste nieuws op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons via Facebook, Twitter en Instagram.