We zijn begonnen!

Vanmorgen om 07:00 is de 11e editie van onze radiomarathon van start gegaan! Met de ‘Openingsshow’ van Rene de Jonge en Daniell Middelveld werd de aftrap gegeven voor 65 uur non-stop radio voor Stichting Hartekind. De dj’s draaien de komende dagen vanuit de studio in Onder de Luifel in Hasselt en zijn te beluisteren via kabel 104.1 en FM 107.3 of via de livestream op onze website.

De komende drie dagen staan geheel in het teken van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Jaarlijks worden er 1500 kinderen in Nederland geboren met een hartafwijking. Ongeveer twee derde van deze kinderen moet vlak na de geboorte een zwarte operatie ondergaan om te overleven. In Nederland overlijden er nog jaarlijks 150 kinderen door een hartafwijking.

Stichting Hartekind is het enige doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstelling is betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Zodat kinderen gewoon kind kunnen zijn. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Stichting Zwartewaterland Helpt zet zich de komende dagen met al haar vrijwilligers in om Stichting Hartekind een stukje dichterbij haar doelen te helpen. Help je ons mee?! Vraag een plaatje aan in de studio, bied mee op de veiling of doe mee aan een van de vele activiteiten in en rondom de studio. Kijk voor het volledige programma en alle activiteiten op onze website of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram.