Zwartewaterland en omgeving in actie voor Fleur Bloemen Stichting

Zwartewaterland- Over een week gaat de 65 uur durende radiomarathon voor de Fleur Bloemen stichting van start. Deze stichting heeft als doel om pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. Na 2 jaar kunnen de vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt zich dan eindelijk inzetten voor dit doel. En dit doen zij natuurlijk niet alleen. Vele acties zijn inmiddels op touw gezet om zoveel mogelijk geld op te halen.

De 14e editie van de radiomarathon is op 15, 16 en 17 december. In aanloop naar de radiomarathon, die donderdag 15 december om 07:00 begint, gaan er al verschillende acties van start. Zo kun je de gehele maand december het statiegeld van je lege flessen doneren bij de Coop in Zwartsluis en bij de Boni en de Jumbo in Hasselt. Daarnaast gaat de opbrengst van de collecte van de jeugddienst op 11 december van de Ichtus en de Baak ook naar de Fleur Bloemen Stichting en wordt er vanaf 12 december in de gehele gemeente gecollecteerd.  

Tijdens de radiomarathon is er bij de studio in Onder de Luifel ook genoeg te doen. De twee dartteams van Onder de Luifel hebben de handen in een geslagen en starten donderdagochtend om 07:00 met een dartmarathon. In 63 uur tijd hopen ze 1.000.001 punten te gooien. Toeschouwers kunnen op een extra baan, tegen betaling, ook een pijltje gooien. In de avond kunnen er vanaf 20:00 weer mooie prijzen gewonnen worden tijdens de Bingo. De hoofdprijs is maar liefst 150 euro.

Dit jaar komt er niet alleen hulp vanuit Zwartewaterland, maar ook vanuit Meppel. Jaap de Boer, eigenaar van Herberg ’t Plein wandelt donderdag van Meppel naar de studio in Hasselt. Een route van maar liefst 16,3 km. Daarnaast wordt de gehele radiomarathon dit jaar ook live uitgezonden via RTV Meppel (Ziggokanaal 40, KPN/Telfort 1387 en FM 93,0).

Op zaterdag 17 december, de laatste dag van de radiomarathon, organiseert Scouting de Veste vanaf 10:00 een zogenoemde ‘Fleurtocht’. Dit is een puzzelroute per auto, waarbij je langs posten door heel Zwartewaterland rijdt. Via QR codes kunnen er punten verzameld worden. In Onder de Luifel start deze dag vanaf 12:00 het Kassie Biljart en Keuenspel, gevolgd door de 12-inch Grazy Race die om 14:00 begint op de Kaai. Wie gaat er het snelst op een kinderfiets over het parcours? Tennisliefhebbers kunnen vanaf 15:30 terecht op Tennispark “de Vlegel” voor een tennismarathon en wie zijn zangtalent wil laten horen kan vanaf 20:00 meedoen aan de Karaoke Night in Café Ad’vundum. Genoeg te doen en genoeg te beleven met als doel; zoveel mogelijk geld ophalen de Fleur Bloemen Stichting.

Mee doen aan een van de acties? Ga naar www.zwartewaterlandhelpt.nl voor meer informatie en geef je op! De 14e editie van de radiomarathon is te luisteren op de radio via FM 107.3 (gemeente Zwartewaterland) en FM 93.0 (Regio Meppel). Kijk mee via de televisie op Ziggo kanaal 40 of 44, KPN/Telfort kanaal 1387 of 1396, T-Mobile kanaal 783, Caiway kanaal 12 of online streaming.