‘Zwartewaterland Helpt’ voor Energy4All

Voor de twaalfde keer op rij organiseert stichting Zwartewaterland Helpt van 20 t/m 22 december 2018 een driedaagse radiomarathon voor een goed doel. Voor de editie 2018/2019 is gekozen voor Stichting Energy4All. Een organisatie die geld inzamelt om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te bevorderen.

Nu de zomer weer voorbij is begint het bij veel Zwartewaterlanders weer te kriebelen. Hier en daar wordt al gesproken over mogelijke acties en ook op Facebook komen de eerste ideeën tevoorschijn. Fietsen voor het goede doel of hardlopend geld inzamelen voor zieke kinderen. Het zijn de eerste tekenen dat de herfst weer is begonnen en de radiomarathon langzaam weer in zicht komt.

Ook de radiomakers hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten. In het voorjaar kwam de club vrijwilligers al bij elkaar om een besluit te nemen over het nieuwe doel. Tijdens deze bijeenkomst deelden Ilona en Harmen Brouwer uit Genemuiden hun verdrietige verhaal. Zij verloren in 2017 hun zoon Sam op 6 jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn energiestofwisselingsziekte. Sam zijn broer Matthias overleed in 2009 al op 2 jarige leeftijd aan dezelfde ziekte.

“Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen en volwassenen die deze ziekte hebben of in de toekomst deze vreselijke diagnose krijgen. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar”, aldus Engergy4all directeur Paul in den Bosch.

Onder de indruk van de verhalen en enigszins ontdaan door het feit dat voor deze ziekte nog geen medicijnen voor handen zijn, was voor Zwartewaterland Helpt de keuze vrij snel gemaakt. Voorzitter Petrit Sterenberg: “Hoe mooi is het om mee te helpen aan een medicijn dat nog niet beschikbaar is, maar door onze hulp steeds dichter bij komt. We gaan er voor.”

Het duurt nog een tijdje voor de radiomarathon van start gaat, maar Zwartewaterland Helpt kan nu alle hulp al goed gebruiken. De driedaagse radiomarathon wordt gehouden van 20 t/m 22 december 2018, maar dat betekent niet dat er pas in december geld ingezameld kan worden. Dus heb je een leuk idee voor een actie, wil je meehelpen als vrijwilliger of heb je tips voor ons? Neem dan contact op via info@zwartewaterlandhelpt.nl.

Samen kunnen we zo veel mogelijk geld inzamelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen.