Zwartewaterland massaal in actie voor Hartekind

ZWARTEWATERLAND – De organisatie van Zwartewaterland Helpt heeft niet te klagen over hulp tijdens hun jaarlijkse radiomarathon voor het goede doel. Verschillende (sport)verenigingen, scholen, de plaatselijke horeca, middenstand, sponsoren en natuurlijk de inwoners van Zwartewaterland dragen het goede doel; ‘Stichting Hartekind’ een warm hart toe.

In de aanloop naar de radiomarathon zijn er al verschillende inzamelacties van start gedaan. Als je flessen inlevert bij de Boni in Hasselt mag je in plaats van incasseren het bonnetje ook in de goede doelen bus deponeren. Bij voetbalvereniging Olympia ging het inschrijfgeld en de fooienpot tijdens de voetbalquiz naar het goede doel.

Ook de klasgenootjes Silvan en Sepp zijn dit jaar weer van de partij. Al een aantal jaar zetten de jongens zich in voor het doel van Zwartewaterland Helpt. Dit doen ze dit jaar met de verkoop van prachtige harten van mos. Deze verkopen ze op 16 december tijdens de kerstmarkt bij zorgboerderij Lenteheuvel.

Tijdens de non-stop radiomarathon die donderdag 21 december om 07.00 uur begint en zaterdagavond 23 december om 00:00 uur stopt, wordt er op alle mogelijke manieren geld ingezameld voor Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in om het leven van kinderen met een aangeboren hartafwijking te verbeteren en overlevingskansen te vergroten.

Naast het daadwerkelijk radio maken zijn er ook tijdens de marathon tal van evenementen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Op de vrijdagavond 22 december is er een kinderdisco in de Schakel en een Bierproeverij bij eetcafé de Compagnie. Ook blaaskapel D’Hakkapel laat deze dag van zich horen. Zij brengen ‘s avonds, wanneer het winkelende publiek de laatste boodschappen voor kerst doet, gezellige (kerst)muziek ten gehore bij onder andere de EMTE.

Ook in en rondom de studio is er genoeg te doen. Zo is er op donderdagavond 21 december vanaf 20:00 Bingo bij Onder de Luifel. Een nieuw, maar zeker bijzonder onderdeel, is de 70’s – 80’s party op vrijdagavond bij Onder de Luifel. Deze avond zal De Vrolijke DJ Johan Lageweg, zowel op de radio als in het horecacentrum fantastisch dance classics ten gehore brengen uit de jaren 70 en 80 vergezeld van de clips die daar toen bij hoorden.

Op zaterdag 23 december, de laatste dag van de radiomarathon, is er een tennismarathon bij Tennispark “De Vlegel”, waar een gezellig potje getennist kan worden gevolgd door een heerlijke maaltijd en een mooie verloting. Ook niet-leden kunnen zich hiervoor aanmelden. De sporthelden Anna van der Breggen en Albert Flier, ambassadeurs van Zwartewaterland Helpt, openen om 16:00 de marathon op sportpark De Vlegel.

Naast meedoen aan toernooien en acties kan er weer online geboden worden op de veilingtafel en kunnen er plaatjes aangevraagd worden tegen betaling. De driedaagse uitzending is te beluisteren via 107.3 FM en op de kabel via 104.1FM. en is te volgen via de livestream op de website.

Ook na de marathon gaan de acties nog door. De jaarlijkse spinningmarathon is ook deze keer weer verplaatst naar het nieuwe jaar en wel naar zaterdag 13 januari. Het benefietconcert in het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare is op 27 januari. Kijk voor meer informatie en alle acties op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons via Facebook en Instagram.