ZwartewaterlandHelpt zamelt ruim € 52.000,– in voor Energy4All

ZWARTEWATERLAND – Zaterdag 2 maart werd in horecacentrum Onder de Luifel in Hasselt het uiteindelijke bedrag bekend gemaakt voor de editie 2018/ 2019. De vrijwilligers zamelden dit jaar – met een absolute recordopbrengst – € 52.500 in voor Energy4All ten bate van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Het goede doel werd deze editie erg goed ontvangen in Zwartewaterland en ver daar buiten. Tijdens de radiomarathon kwamen er verzoekjes uit het hele land. Maar ook bij de acties waren er aanmeldingen van ver buiten Zwartewaterland van deelnemers, die zich graag inzetten voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Dat was zo hard verwarmend dat er zaterdag – voor het eerst in de geschiedenis van Zwartewaterland Helpt – een gezamenlijke afsluiting werd georganiseerd voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd en/of de stichting een warm hart toe draagt.

Om 20.00 uur blikten de presentatoren Johan van Dijk, Klaasjan Barneveld en Petrit Sterenberg terug op de hoogtepunten en noemenswaardigheden van deze editie. Tijdens een reportage – die live op de Facebookpagina van ZwartewaterlandHelpt te volgen was – kwamen onder andere Silvan en Sepp, die kindambassadeur werden aan het woord, blikten de presentatoren met de familie Buter terug op een voor hun onvergetelijke editie en werd met een afvaardiging van de spinningmarathon teruggekeken op een ongekend hoge opbrengst.

Om 21.30 uur was het grote moment aangebroken om de daadwerkelijke uitslag bekend te maken. Natuurlijk was het de meeste nieuwsgierigen niet ontgaan dat dit een absoluut record bedrag zou worden. In de afgelopen periode scoorde de ene actie nog meer dan de andere, met als gezamenlijk deler, dat dit meestal meer was dan voorgaande jaren. Ondanks deze wetenschap klonk er een luid applaus toen daadwerkelijk bekend werd dat er maar liefst € 52.025,26 is ingezameld voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Als de cheque met 52.025 euro tevoorschijn komt op de avond waarop teruggeblikt wordt op Zwartewaterland Helpt besluit een man in het café spontaan om dit bedrag te verhogen naar 52.500 euro. ,,We zijn zeker tevreden”, zegt Rene de Jonge van de organisatie. ,,Het wordt een hele opgave omdat het volgend jaar beter te doen.”

Op 16 maart a.s. zal een afvaardiging van Zwartewaterland Helpt de cheque persoonlijk overhandigen op de informatiedag van Stichting Energy4All